Blau Digital – Arxiu Documental

Blau Digital


Una pregunta freqüent és quin suport és el millor pels arxius digitalitzats. Hi ha solucions professionals basades en sistemes NAS (Network-attached storage) o sistemes Cloud, de grans prestacions, però en general destinats a entitats amb un considerable volum de material a arxivar, i en conseqüència amb un cost alt tant d’adquisició com de manteniment. Les solucions per entitats que no tinguin un volum tant gran d’arxius o per necessitats familiars o individuals, en general tenen la mateixa estructura però amb capacitats limitades, el que provoca una considerable reducció en el cost. Però des de Blau Digital ens hem proposat oferir un sistema sòlid, fiable i escalable per l’emmagatzematge d’arxius digitals. Proposem un sistema d’arxiu basat en discs SSD i un cost ajustat a la dimensió dels material arxivat.

En general, els fabricants de discs SSD donen informació sobre la quantitat de vegades que es poden gravar i durant quants anys. A partir d’aquest període, el fabricant ens indica que es poden produir errors o danys al disc. Amb aquesta informació oficial, podem assumir que un disc SSD pot conservar els nostres arxius, com a mínim els anys de funcionament que indica el fabricant, i segurament poden ser molts més ja que per l’emmagatzematge el disc no s’utilitzarà d’una forma tant intensiva com per l’ús en un ordinador.

Podem utilitzar discs SSD amb la capacitat justa per les necessitats d’emmagatzematge que tinguem. Aquests son alguns dels models que hem provat i les seves característiques:

  • Kingston A400 de 120 GB (30€) a 2TB (230€) – 1 milió d’hores entre -40ºC i 85ºC
  • Kingston Enterprise DC450R optimitzat per lectura. De 480GB (150€) a 4TB (775€) – 2 milions d’hores d’ús entre -40ºC i 85ºC

Per protegir i millorar l’estabilitat del dispositiu, instal·lem el disc en una carcassa de PVC o metàl·lica, que assegura la connectivitat via USB amb qualsevol dispositiu. Aquest conjunt és el suport que aconsellem des de Blau Digital, per la conservació dels arxius digitals.

Però si volem més seguretat, us proposem conservar els discs SSD protegits per carcasses metàl·liques, en una maleta dura de PVC a prova de cops i agressions extremes. L’objectiu és donar una solució a cada necessitat de conservació d’un arxiu digital.