Blau Digital – Fotografia

Blau Digital


Digitalització de fotografies i restauració digital.

El procés de digitalitzar fotografies amb escànners i la restauració digital automàtica amb programes dedicats, és fàcil i ràpid. Però sovint, un excessiu processat fa que el resultat sigui poc respectuós amb la fotografia original i deixi de transmetre les percepcions que ens provocava, tot i el deteriorament.

Per evitar els efectes no desitjats d’una excessiva intervenció en la restauració, hem optat per no utilitzar programes on els processos siguin automatitzats, i centrar-nos en la restauració manual, per entendre la fotografia i no danyar-la. També ens assegurem utilitzar escànners fotogràfics, amb la resolució predeterminada segons l’ampliació que vulguem de la fotografia.

Per col·leccions personals o familiars, entreguem l’arxiu digitalitzat en còpies d’una mida igual a la fotografia original a 300 dpi i en format .JPG L’objectiu és la digitalització de tota la col·lecció a un preu competitiu. Després, es poden seleccionar les fotografies que es vulguin restaurar, que es digitalitzen a resolucions superiors.

Per treballs professionals, planifiquem el procés per aconseguir els objectius acordats amb el client. Segons siguin aquests objectius, utilitzem diferents tècniques per obtenir la definició òptima per la restauració. En aquests cas, la restauració de la fotografia determina el procés de digitalització.

És per tot això que aconsellem demanar un pressupost, sense compromís, per assegurar-nos la millor qualitat i evitar el treball mecànic de la digitalització o la restauració massiva.

Retoc digital · El conjunt de tècniques per la restauració digital de fotografies també ens permet modificar-les, si és necessari. Es pot esborrar una persona o un objecte no desitjat, tapar o canviar el text d’un cartell o també afegir qualsevol cosa a la fotografia original. Explica’ns com vols que quedi la fotografia i t’enviarem un pressupost sense compromís.