Blau Digital – Negatius

Blau Digital


Digitalització, positivat digital i restauració de negatius.

Utilitzem diferents sistemes per digitalitzar els diversos formats de negatius de fotografiesdiapositives i pel·lícules. En tots els procesos prioritzem la qualitat de la digitalització, que és el primer pas per poder fer una bona restauració.

No ens dediquem a la digitalització per lots o de gran quantitat de metratges. En les situacions en les això sigui necessari, passem el material a les empreses amb les que col·laborem, per què d’una forma ràpida i eficient facin la digitalització, sota la nostra gestió i supervisió. Després, si cal, ens encarreguem del posivitat i de la restauració.

Per la digitalització de negatius de pel·lícules, escanejem o fotografiem cada fotograma de la cinta, de forma que després podem aplicar les mateixes correccions que podem fer en la restauració de fotografies i documents. Sobre els arxius generats en .TIFF o .JPG apliquem la restauració i en el cas del cine, generem un arxiu MP4-H264 o ProRes, per l’etalonatge i l’edició amb DaVinci Resolve.

Podem capturar negatius en color o blanc i negre de 135, 126 i 110, diapositives i pel·lícules de 8mm i Super 8 positivades, a 14 o 24 Megapíxels. I si és necessària més resolució, podem digitalitzar els negatius a 300 dpi, o a resolucions superiors si volem ampliar la mida del negatiu.

Els negatius sobre plaqes de vidre, els fotografiem amb càmeres de 24 Megapíxels. Després fem un revelat digital i la corresponent restauració.