Live Streaming

Qualsevol acte o esdeveniment pot ser retransmès en directe en plataformes d’abast global i en sistemes de videoconferències. L’emissió en directe ja no és exclusiva dels canals de televisió.

Actualment plataformes com YouTube, Facebook, Twitch o Linkedin permeten difondre continguts a audiències molt amplies i anònimes. Per contra, les videoconferències es dirigeixen a un nombre d’usuaris determinat i directament interessats. Però també és possible integrar les videoconferències en emissions d’Streaming en directe.

Tenim 4 configuracions bàsiques, des de les produccions més senzilles, de pressupost limitat, a les retransmissions més completes amb un gran desplegament humà i tecnològic.

  • Mòbil. En general son emissions amb una càmera (o Smartphone, segons les necessitats), àudio i Streaming 4g, per cobrir esdeveniments des del punt de vista subjectiu de la càmera.
  • Bàsica. Un operador amb dues càmeres (una de seguiment i la segona fixa), amb un equip lleuger que inclou realització de vídeo i àudio, enregistrament i Streaming.
  • Estàndard. Un o dos operadors per realitzar una retransmissió amb tres o més càmeres, gràfics, producció d’àudio i codificador d’Streaming. Possibilitat d’entrada d’ordinadors externs i de gestionar la sortida a pantalles i projectors. Amb aquesta configuració podem incloure vídeoconferències en la producció, bé sigui per facilitar la participació de ponents remots, o bé per ser un participant a la videoconferència amb totes les opcions d’àudio i vídeo de la configuració.
  • Pro. Configuració a mida segons l’esdeveniment a retransmetre.

La connectivitat a Internet la podem fer directament a un router, per WiFi (sempre que es pugui restringir) o per 4G i 5G, que permet la cobertura d’esdeveniments amb desplaçaments. Els codificadors d’streaming que utilitzem son els models LiveU Solo, Roland UVC-01 i AJA Helo.

Les plataformes en les que habitualment realitzem emissions en directe per Streaming son YouTube i Facebook, i ens podem connectar a qualsevol que utilitzi el protocol RTMP.

Per més informació contacta’ns a mci@andorra.ad o truca’ns al +376 321851

Premsa

  • Ara Andorra: Els concerts de Cambra Romànica a Canillo triomfen a internet.
  • AJA News : Comapedrosa Andorra 2020 Reaches Skimo Fans Worldwide Courtesy of Imaginaris and AJA Streaming Solutions
  • Panorama Audiovisual : La soluciones de streaming de AJA permitieron a los aficionados seguir la Copa del Mundo de Esquí de Montaña Comapedrosa 2020
  • Live Production : Comapedrosa Andorra 2020 Reaches Skimo Fans Worldwide Courtesy of Imaginaris and AJA Streaming Solutions
  • Pro Video Coalition : Part of the Skimo World Cup, Comapedrosa Andorra 2020, held in January, reached skimo fans worldwide courtesy of Imaginaris and AJA, streaming directly to Facebook Live.
  • 4rfv : COMAPEDROSA ANDORRA 2020 REACHES SKIMO FANS WORLDWIDE COURTESY OF IMAGINARIS AND AJA STREAMING SOLUTIONS