So

La producció audiovisual vincula la imatge amb el so de forma indivisible. A Mc+IMG ens hem preocupat molt de l’enregistrament i l’edició del so, i com fem amb tota la nostra producció, ens hem adaptat per assolir la millor qualitat tant en produccions bàsiques com en grans produccions. És en aquestes produccions més complexes que col·laborem amb professionals de la producció de so, però en les produccions més habituals utilitzem diferents tècniques que hem integrat en el procés d’enregistrament i d’edició.

  • Producció de so en congressos, conferències, rodes de premsa, presentacions… amb una combinació de micròfons situats en taules o faristols i micròfons sense fils per facilitar la mobilitat. En general aprofitem la producció de so del propi acte (so de sala) i el completem amb els nostres micròfons. Especialment hem treballat la captació de so de les intervencions que puguin fer els assistents a l’acte i que no tinguin micròfon assignat. El so s’enregistra o s’envia a un codificador d’Streaming directament d’una càmera o mitjançant un mesclador d’àudio.
  • Les entrevistes son molt habituals en la nostra producció i utilitzem diferents tècniques: micròfons de solapa, micròfons dinàmics de mà o reporter i micròfons de canó i semicanó, direccionals i situats fora de pla, amb pertiga o braç extensor.
  • Els concerts de música sempre els enregistrem amb diferents micròfons distribuïts per l’escenari o amb dos micròfons en posició central per tenir una sensació d’espai fidel a la realitat. En les produccions amb les que es necessita una millor qualitat de so, col·laborem amb tècnics de so.
  • En els enregistraments bàsics de concerts i d’espectacles utilitzem les gravadores Tascam DR40 o Zoom H6, amb micròfons que es poden posicionar ORTF o X,Y, en so estèreo o mono.
  • Procurem en totes les gravacions que fem amb càmera, utilitzar els micròfons més adequats per cada situació, bé sigui amb càmeres de vídeo amb entrades XLR com en càmeres mirrorless o smartphones, amb connectors jack mini.
  • L’edició d’àudio la realitzem directament amb el software Blackmagic Desing DaVinci Resolve i el mòdul Fairlight.

Des dels inicis de Mc+IMAGINARIS hem enregistrat concerts i hem produït tot tipus de reportatges relacionats amb la Música

Algunes de les produccions de so que hem realitzat: