So

La producció audiovisual vincula la imatge amb el so de forma indivisible, des de l’aparició del cinema sonor. A Mc+IMG ens hem preocupat molt de l’enregistrament i l’edició sonora, i com fem en tota la nostra producció, ens hem adaptat per assolir la millor qualitat tant en produccions bàsiques, de cost ajustat, com en grans produccions. És en aquestes produccions més complexes que col·laborem amb professionals de la producció de so, però en les produccions més habituals utilitzem diferents tècniques que hem integrat en el procés d’enregistrament i d’edició.

  • Producció en congressos, conferències, rodes de premsa, presentacions… amb una combinació de micròfons situats en taules o faristols i micròfons sense fils per facilitar la mobilitat. En general aprofitem la producció de so del propi acte (so de sala) i el completem amb els nostres micròfons. Especialment hem treballat la captació de so de les intervencions que puguin fer els assistents a l’acte i que no tinguin micròfon assignat. En so s’enregistra o s’envia a un codificador d’Streaming directament a una càmera o mitjançant un mesclador d’àudio.
  • Les entrevistes son molt habituals en la nostra producció, i utilitzem diferents tècniques: micròfons de solapa, micròfons dinàmics de mà o reporter i micròfons de canó i semicanó, direccionals i situats fora de pla, amb pertiga o braç extensor.
  • Els concerts de música sempre els enregistrem en so estereofònic amb la tècnica ORTF amb el suport de micròfons complementaris, per la veu o per les reaccions de públic.
  • En els enregistraments de concerts i d’espectacles de baix cost sovint utilitzem una gravadora Tascam DR40 o una Zoom H6, amb els micròfons que incorporen en posició ORTF, o X,Y per conjunts d’un o dos músics.
  • En totes les gravacions que fem amb càmera, utilitzem els micròfons més adequats per cada situació, bé sigui amb càmeres de vídeo amb entrades XLR com en càmeres mirrorless o smartphones amb entrada d’àudio mini Jack.
  • L’edició d’àudio la realitzem directament amb el software Blackmagic Desing DaVinci Resolve, i segons siguin els objectius de la producció fem l’edició amb Fairlight, el software associat a Davinci Resolve.

Des dels inicis de Mc+IMG hem enregistrat concerts i hem produït reportatges de tot tipus de Música

Alguns exemples d’enregistramen sonor que hem realitzat: